Hétköznapi elmebajok – “színházterápia”

Nehézségeink forrása a gondolatainkban rejlik. Elménk működése alapvetően meghatározza az életünk minőségét, lehetőségeinket, boldogságunkat, egészségünket és emberi kapcsolatainkat.

„Változtasd meg a gondolataidat, és megváltoztatod a világodat.“ (Norman Vincent Peale)

2022. december 12. hétfő 18.00-22.00
2023. február 2. csütörtök 18.00-22.00

Az alkalmak nem egymásra épülnek, bármelyik időpontra lehet jelentkezni!

Teremthetünk zűrzavart vagy harmóniát, kudarcot vagy sikert, félelmet vagy biztonságot, elégedetlenséget vagy boldogságot. Egész nap szünet nélkül pörögnek a fejünkben a gondolatok, és szinte lehetetlen kontroll alatt tartani őket. Befolyásolják cselekedeteinket és szokásainkat, így láthatatlanul írják a sorsunkat és az önmagunkról alkotott képünket. A felpörgött világunk, és a megnövekedett digitális jelenlét mindezek hatását még tovább fokozza, így sajnos egyre inkább az elménk rabjai leszünk.

Hogyan lehet megállítani az “elmebajt”?

Igazából nem az elménkkel van baj, hanem csak nem megfelelő módon használjuk, így sajnos inkább ő használ minket. Viszont van lehetőség lecsendesíteni a gondolatainkat és fokozatosan átvenni az irányítást felettük, és az egész életünk felett.
Néhány egyszerű meditatív gyakorlat, játékos feladat, valamint a meghatározó gondolati mintáink felismerése által szépen lassan át tudjuk alakítani az elménk működését. Ennek gyakorlati megvalósításában segít a következő színházterápiás műhelyünk.

BELSŐ SZÍNPAD

Egy olyan teret hozunk létre, ahol dramatikus és színházi eszközök segítségével fejleszthetjük önmagunkat. Itt minden tisztán megmutatkozik, és csodálatos átalakulások történnek. Ez a BELSŐ SZÍNPAD, ahol az életünk zajlik. A külvilág, az élethelyzeteink, kapcsolataink, és mindaz, amit az életünkben megtapasztalunk, ennek a belső színpadnak a tükröződése.

Ha változtatunk a belső színpadon, akkor ez hatással lesz az egész életünkre.

Milyen a Te színpadod?
Mi van jelen rajta? Mi hatja át? Mi működteti? Milyen visszatérő minták ismétlődnek? Hol van áramlás, és hol vannak elakadások? Mi hiányzik, és miből van igazán bőség?
Hogyan érzed magad a szerepeidben? Milyenek a szereplők? Hogy tetszik a darab?
Gyere, nézzük meg, lenne mit alakítani a színpadon?

Módszer

Alapvetően improvizatív dramatikus színházi technikákkal dolgozunk. Használunk Családállítást és Gestalt módszereket, valamint más kreatív művészeti eszközöket is (rajz, írás, hangok, mozdulatok, szimbólumok, tárgyjátékok… stb.)
A színházi teret egy különleges “varázsszőnyeg” biztosítja, melyen csodálatos átalakulások történnek. A foglalkozás során ráláthatunk az életünket és működésünket meghatározó Hatóerő mintázatokra, melyek révén mélyebb szintű megértés, feloldás és tartós átalakulás jöhet létre.

TUDNIVALÓK

A résztvevői létszám korlátozott, maximum 12 fő vehet részt a foglalkozáson.

Ha szeretnél csak egyedül részt venni egy ilyen foglalkozáson, akkor nézd meg az EGYÉNI KONZULTÁCIÓ oldalt.

Részvételi díj

6.000 Ft

Bérlettel még kedvezőbb, mert…

Hovatovább bérlettel 5.000 Ft ajándékba jár!
A bérlet 25.000 Ft-ba kerül, ami 30 db 1.000 Ft-os egységet tartalmaz (30.000 Ft értékben), amelyet 1 éven keresztül használhatsz fel bármely programunkon.
Bérlet vásárlás és részletes szabályok

A részvételhez előzetes ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS szükséges bankkártyával vagy átutalással (készpénzes befizetésre is van lehetőség, bármelyik OTP fiókban.)
Ha van érvényes bérleted, akkor REGISZTRÁLJ az eseményre!

Amennyiben nehézséget okoz számodra a részvételi díj megfizetése, akkor írj nekünk!

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

Dátum

2022. dec. 12.

időpont

18:00 - 22:00

Részvételi díj

6.000 Ft
Hovatovább Kikötő

helyszín

Hovatovább Kikötő
Budapest, VI. ker. Szív utca 33. 2. em. 1/a

Légkondicionált közösségi tér

kategória
Sutka Balázs Egunolin

Szervező

Sutka Balázs Egunolin
Telefon
+36 30 902 9003
Email
htkikoto@gmail.com
Tovább a jegyvásárláshoz