TÚLÉLNI, ÁTÉLNI, MEGÉLNI… (befogadott színházi előadás)

A CSENDBENN SZÍNTÉR színházi előadása ismét nagyon fontos kérdést vet fel; hogyan tudjuk teljességében megélni, átélni vagy túlélni, mindazt, amit a Sors nekünk rendelt.

„ Az emberi élet a tudatfejlődés legnagyobb spirituális lehetősége. Az Élet ajándékának megnyilvánulása, amely által végül ráébredhetünk Énünkre.” 
dr. David R. Hawkins

február 8. csütörtök 19.00

Ha ismerős számodra az az érzés , hogy „csak ezt éljem túl” vagy hogy „mikor lesz már ennek vége?” akkor bizonyos, hogy már megtapasztaltad, milyen az, amikor nem akarsz ott és abban lenni, ahol éppen és amiben vagy.  Jelen előadás során arra keressük a választ, hogy hogyan tudjuk különböző hárító mechanizmusok nélkül, a maga teljességében megélni az életet.

Miért akarunk túl lenni valamin (akár az egész életen) és nem jelen lenni? Hol vagyunk, amikor nem vagyunk jelen? Vagy épp hova akarunk eljutni, amikor túl akarunk lenni valamin? Egyáltalán mennyire vagyunk tudatosak arra, amikor nem vagyunk jelen? Miért akarjunk kontrollálni az élet dolgait? Miért olyan nehéz megengedni, hogy a dolgok csak úgy legyenek? Mi köze mindennek az Istenbe/Életbe vetett bizalomnak? Mindez pusztán választás kérdése? Mi segíthet abban, hogy megérkezzünk a jelen pillanatba és annak megtapasztalásába?

Ha Téged is foglalkoztatnak a fenti kérdések, és szeretnél belenézni a CsendBenn tükörbe, tarts velünk!  

CsendBenn SzínTér 

Csend, mert nem használjuk a legerősebb figyelemelterelő eszközt, a beszédet, hogy tényleg a lényegre tudjunk figyelni.
Benn, mert a fókusz végig a belső világunkon van, hisz tudjuk, hogy amit kívül látunk, az rólunk és nekünk szól.
Szín, mert minden alkalommal megnyilvánul (bemutatódik) valami a nézők számára.
Tér, mert minden előadás egy egyedi közös térből születik, melyhez minden résztvevő hozzájárul jelenléte által.

Az előadás az adott téma rövid felvezetésével és az aktuális nyitókép ismertetésével kezdődnek. Majd minden szereplő elfoglalja helyét a térben, és ráhangolódva a mindannyiunkat összekötő mezőre, hagyja, hogy innentől az Élet írja és rendezze a darabot. Ez sok esetben felismerésekhez, változáshoz, megbékéléshez, gyógyuláshoz vezethet. Nem azért, mert akarjuk, hanem mert ezek a mélyebb, lélek szintű megértés, megélés természetes velejárói, melyek végső soron hozzásegítenek minket, hogy nagyobb összhangba kerüljünk önmagunkkal és ilyen formán az élettel.

Az előadás után rövid szünetet tartunk, majd lehetőség nyílik egy közös beszélgetésre, ahol a nézők és szereplők egyaránt megoszthatják tapasztalataikat, érzéseiket, gondolataikat egymással. Az eddigi tapasztalatok alapján a teljes program 2-2,5 óra időtartamú.

RÉSZVÉTELI DÍJ

A CsendBenn SzínTér előadásai adományos alapúak. Az adománygyűjtő dobozba és a CsendBenn Egyesület bankszámlájára befizetett adományokkal tudtok hozzájárulni ahhoz, hogy a jövőben is létrejöhessenek hasonló előadások.

JELENTKEZÉS

A CsendBenn Színtér befogadott színházi előadásán a Hovatovább bérlet nem használható.

Az esemény befejeződött.

Dátum

2024. feb. 08.
Lejárt!

időpont

19:00 - 21:30

Részvételi díj

ADOMÁNYOS JELLEGŰ

Helyszín

Hovatovább Kikötő
Hovatovább Kikötő
Budapest, VI. ker. Szív utca 33. 2. em. 1/a

Lakásszínház, szellemi műhely és közösségi tér - a hely, ahol valóban találkozunk.

Szervező

CsendBenn Színtér
CsendBenn Színtér
Telefon
+36 20 391 7162
Email
csendbenn@csendbenn.hu
Honlap
http://szinter.csendbenn.hu