hallgatag túra

hallgatag túra

GYAKORI KÉRDÉSEK

Tényleg nem lehet beszélni a túra alatt?
Fontos, hogy már a találkozásnál sem beszélünk és az út során sem, de a kommunikáció minden más formája lehetséges és érvényes 😉  A túra végén mindig van egy kis beszélgetés, ahol megoszthatjuk tapasztalatainkat.
Jöhetnek-e külföldiek, akik nem beszélnek magyarul?

Sajnos nem, mivel a túra során használt gyakorlatok írott szövege magyar nyelven van.

Milyen ruhába menjek?
Érdemes kényelmes ruhába jönni, olyanba amit nem féltesz, mert a gyakorlatok és az út során itt bármi előfordulhat 🙂 Téli időszakban vízhatlan cipő és ruházat szükséges az útra.
Mit hozzak magammal?
Hasznos kevés cuccot hozni, folyadék és egy kis ennivaló éppen elegendő. Esetleg egy esőkabát még jól jöhet. Amiket viszont érdemes otthon hagyni: túrabot, gps, fényképező, lepkeháló és az elvárások. Éjszakai túrára ezen kívül elemlámpa is szükséges. Kérjük a túrán ne használd a mobiltelefonod, ne fogyassz szeszes italt és ne dohányozz. 
Milyen hosszú a táv?
Ezt nem lehet megmondani előre, de utólag sem 🙂 és mindig eltérő kb. 8-12km között szokott lenni, de időjárási viszonyoktól függően ez változhat.
Mennyire nehéz a túra?

Ez attól függ kinek mi jelent nehézséget. Ez nem egy szokványos túra. Nem kell gyakorlott túrázónak lenni hozzá, de a gyaloglást azért jól kell bírni. A gyakorlatok és a járatlan utak miatt egy jó közepes erősségű túrára lehet számítani.

Milyen gyakorlatok lesznek?
Ez legyen meglepetés! 🙂 Persze semmiben sem kötelező részt venni, de érdemes! Itt minden csak rajtad múlik!

 

Mi van akkor, ha rossz idő van?
Minden idő jó idő 🙂 Eddig mindig megtartottuk a túrát. Ha esik, ha fúj, mert ez a túra minden időben különös élmény. Másrészt senkinek sem árt kicsit elhagyni a komfortzónát. 🙂
Gyerekek is jöhetnek?
Mivel ez nem egy szokványos kirándulás, hanem sokkal inkább egy belső utazás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.
Hozhatok-e kutyát?
Nem. Nagyon szeretjük Őket, de nekik nem kunszt a hallgatagság 🙂 és sajnos zavaró lehet a résztvevőknek is.
Előbb is visszafordulhatok?

Persze, de ez esetben neked kell megoldanod, hogy visszatalálj. Viszont érdemes a túra végéig együtt maradni, mert így lesz teljes az élmény. 

Milyen gyakran vannak ilyen túrák?
Egész évben, általában egy-két havonta.
Van még kérdésed?

Ne gondolkozz annyit, vágj bele! 😉 Ez egy elmondhatatlan tapasztalás…