ELMARAD! Veszteségeink feldolgozása – színházterápia

Nemcsak egy személyt veszíthetünk el, hanem az otthonunkat, a munkánkat, az egészségünket, önmagunkat, az álmainkat, a jövőképünket. A veszteség fájdalmas és gyakran nagyon nehéz az elengedés, a feldolgozáshoz idő, türelem, elfogadás és derű is szükséges.

Az őszt és a telet felváltja majd a tavasz, a nyár, a beinduló élettel, a növekvő fénnyel. Bennünk, hogy lesz tavasz, új élet? Honnan lesz fény a sötétség helyett?

Színházterápiás műhelyünket vezeti: Czapp Enikő református teológus lelkész, mentálhigiénés szakember, homeopátiás és gyásztanácsadó.

ELMARAD A MŰHELY!
Május 15. szerda 18.00-22.00

Neked is nehéz az elengedés?
Elég volt már a sok fájdalomból?
Szeretnél végre túllépni a veszteségeiden?

Minden veszteség fájdalmas, mert kizökkent abból, amit a magunkénak hiszünk, kikezdi az életünket, a kedvünket, befészkeli magát a gondolatainkba, sajátos hiányérzetet teremt.

Mit kezdjünk a veszteségeinkkel?

El lehet engedni őket? Vagy fel kell dolgozni?
Mit jelent elengedni, feldolgozni valamit?
Van olyan veszteség, amit sem elengedni, sem feldolgozni nem lehet? Amit épp hordozni, tartani kell?
Lehet-e veszteség nélkül élni?
Igaz, hogy gazdagabbak leszünk a veszteségeinkkel?
Van jó veszteség?

Szabadítsuk fel a kreativitást és a képzeltünket, hogy lehetségessé váljon a megérintődés, a mélybe menés, az átkeretezés, sőt! akár gyógyulás is.

Magamról

Sok veszteség ért az életben. Volt, amin viszonylag könnyen túlléptem, volt, ami sokáig húzott és visszatartott, azt hittem sosem múlik el. A leghangsúlyosabban Édesapám halálával érkezett meg hozzám a veszteség témája. Maga a gyászfolyamat segített abban, hogy a segítőtevékenységeimben is legyen bátorságom kifejezetten erre a témára fókuszálni. Mert lépten nyomon veszteség ér bennünket. És nem mindegy, mit kezdünk vele. Bele is halhatunk. Átvitt és valódi értelemben. És új élet is lehet belőle. Javunkra (is) lehet.

A műhelyt Czapp Enikő vezeti, ahol kreatív írás, valamint improvizatív színházterápiás módszerekkel dolgozunk, melyekkel a lélek és a tudat más szintjei nyílnak meg, segítve a feldolgozást és a gyógyulást.

színházterápia

Alapvetően improvizatív dramatikus színházi technikákkal dolgozunk, valamint használunk sok féle kreatív művészeti eszközt; rajz, írás, hangok, mozdulatok, szimbólumok, tárgyjátékok… stb.

Egy olyan teret hozunk létre, ahol könnyedén, játékos eszközök és módszerek segítségével fejleszthetjük önmagunkat. A színházi teret egy különleges varázsszőnyeg biztosítja, melyen csodálatos átalakulások történnek. A foglalkozás során ráláthatunk az életünket és működésünket meghatározó hatóerőkre, energiamintázatokra, melyek révén mélyebb szintű megértés, feloldás és tartós átalakulás jöhet létre. A válaszokat színház mágikus tere mutatja meg számunkra.

Milyen a Te színpadod? Mi van jelen rajta? Mi hatja át? Mi működteti? Milyen visszatérő minták ismétlődnek? Hol van áramlás, és hol vannak elakadások? Mi hiányzik, és miből van igazán bőség? Hogyan érzed magad a szerepeidben? És hogy tetszik a darab? Lehetne alakítani rajta?

A színház csodálatos játék, ami az életet mintázza. Ebben a színházban nem kell eljátszani semmit. A részvételhez nem szükséges semmilyen előképzettség, érzék vagy tapasztalat. Különböző helyzetek átélésén keresztül fedezhetjük fel önmagunkat, egymást, emberi kapcsolatainkat és élethelyzeteinket. Megismerhetünk új megoldásokat, kísérletezhetünk. Kitágíthatjuk lehetőségeink határait, kibontakoztathatjuk mindazt, ami bennünk rejlik.

Ez a foglalkozás nem terápia, de lehet terápiás hatású, aminek önismereti hozadékai is lehetnek. A részvételt 18 év feletti, egészséges személyiségstruktúrájú, fejlődni vágyó résztvevők számára javasoljuk. Mentális személyiségzavarral diagnosztizált, vagy pszichiátriai kezelés alatt állók részére előzetes egyéni konzultáció szükséges.

TUDNIVALÓK

A résztvevői létszám korlátozott, maximum 14 fő vehet részt a foglalkozáson.

Segítségre van szükséged?
Egyéni, páros és kiscsoportos konzultáció

Részletekért kattints ide!

Részvételi díj

8.000 Ft
Bérlettel: 8 egység (0 Ft)

Akár INGYEN is részt vehetsz, mivel…

AKÁR 20.000 FT AJÁNDÉKBA!
Hovatovább bérlet többféle értékben is vásárolható, melyhez különböző mértékű ajándék összeget adunk. Például: 40.000 Ft értékű bérlet vásárlása esetén 10.000 Ft-ot, vagy 60.000 Ft esetén 20.000 Ft-ot. A bérlet a vásárlástól számított 1 éven belül használható fel. További részletekért kattints!

BÉRLET VÁSÁRLÁS


Az árak, az időpontok, a helyszín és a tematika változtatásának jogát fenntartjuk!

LEMONDÁS: a megvásárolt belépők (a színházjegyekhez hasonlóan) nem visszaválthatóak és nem cserélhetők át későbbi időpontra, viszont másra szabadon átruházhatóak. Bérlettel történő részvétel esetén van lehetőség lemondásra, legkésőbb az esemény kezdete előtt 24 órával, ezt követően az esemény díját levonjuk a bérletről.

A részvételhez előzetes ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS szükséges bankkártyával vagy banki átutalással (készpénzes befizetésre is van lehetőség, bármelyik OTP fiókban.)

Amennyiben nehézséget okoz számodra a részvételi díj megfizetése, akkor írj nekünk!

PROGRAMAJÁNLÓ
VARÁZSERDŐ – BULI AZ ERDŐBEN
június 1. szombat Dobogókő – Hovatovább bérlettel AJÁNDÉK A RÉSZVÉTEL!

SZÍNHÁZTERÁPIÁS MŰHELYEK ÉS KURZUSOK

NYÁRI TÁBOREgy hetes színházterápiás elvonulás Somogy megyében.2024. augusztus 5-11. hétfőtől vasárnapig
(Szőlősgyörök elvonulóház)
8. UTAS AZ ANYÁMSzínházterápiás hétvége az ANYA témák feldolgozásáértJúnius 14-15-16. péntek-szombat-vasárnap (3 teljes napos program)
APÁMRA ÜTÖKSzínházterápiás hétvége az APA témák feldolgozásáértOktóber 4-5-6. péntek-szombat-vasárnap (3 teljes napos program)
TISZTA BESZÉD KURZUSKommunikáció fejlesztése színházterápiás eszközökkelSzeptember 30-tól 6 alkalmas kurzus indul, kéthetente hétfő esténként 18.30-22.00
SZEXUÁLIS ÖNISMERET KURZUSA felszabadult erotika és intimitás titkaiVárhatóan 2024 őszén indul újra
HÁREMSzínházterápiás hétvége Hölgyekneknincs meghirdetett időpont
TISZTA FÉRFISzínházterápia csak Férfiaknakjelenleg csak egyéni konzultáció formájában
A NŐ ARANYKORA 50+A viruló és érett idősödő nők titka.Május 25. szombat 9.30-18.30
IllúzióinkEngedd el a tévképzeteidet!nincs meghirdetett időpont
Önhibáztatás elengedéseÖnsanyargatás helyett önértékelésnincs meghirdetett időpont
Munka vagy Hivatás?Nem találod a helyed a munka világában?nincs meghirdetett időpont
Magány oldásaNe kínozzon tovább a magány!nincs meghirdetett időpont
Veszteségeink feldolgozásaElfogadni, elengedni és túllépni az veszteségek fájdalmánnincs meghirdetett időpont
Hétköznapi elmebajokA probléma a fejünkben van!nincs meghirdetett időpont
Halogatás nélkülAktivizáld magad a cselekvésrenincs meghirdetett időpont
Egyéni konzultációSzínházterápiás foglalkozás személyes témákkal egyedül vagy párbanElőzetes időpont egyeztetéssel

JEGYVÁSÁRLÁS

SZABAD HELYEK: Lent látható a jegyek mellett az aktuális szabad helyek száma. Ha elfogytak a helyek, akkor csak várólistára tudsz jelentkezni, így ha lemondás történik, akkor tudsz csatlakozni a programhoz.
Várólistára jelentkezéshez írj nekünk!

Az esemény befejeződött.

Elfogyott!

Dátum

2024. máj. 15.
Lejárt!

időpont

18:00 - 22:00

Részvételi díj

8.000 Ft/fő. Bérlettel: 8 egység (0 Ft)

Helyszín

Hovatovább Kikötő
Hovatovább Kikötő
Budapest, VI. ker. Szív utca 33. 2. em. 1/a

Lakásszínház, szellemi műhely és közösségi tér - a hely, ahol valóban találkozunk.

Szervező

Enikő
Enikő
Telefon
+36 30 335 7689
Email
czappeni@gmail.com
Honlap
https://czappeniko.hu/

CZAPP ENIKŐ - református teológus lelkész, mentálhigiénés szakember, homeopátiás és gyásztanácsadó